Of bel ons op 06 39 11 65 03
Schrijf je vandaag nog in!

Studiebegeleiding

Leren en begeleiding in een rustige omgeving

Thuis gaan zitten voor je huiswerk is erg lastig. Daarom biedt Victoria Studiecentrum studiebegeleiding aan; de ultieme mogelijkheid om na school onder begeleiding je huiswerk te maken. Tijdens de studiebegeleiding wordt er aandacht besteed aan verschillende facetten van het leren. Zo is er niet alleen aandacht voor de vakkennis, maar ook voor plannen en concentratie. Veel leerlingen maken naast hun bijles gebruik van studiebegeleiding, maar ook zonder bijles is studiebegeleiding bij ons te volgen.

Voor wie?

Leerlingen van alle niveaus, leerjaren en leeftijden zijn welkom tijdens deze studiebegeleidingsuren. De middagen zijn vooral bedoeld voor leerlingen die moeite hebben zich thuis te concentreren of die algemene leerproblemen hebben. Tijdens de lessen is er daarom een student aanwezig die uw zoon/dochter kan begeleiden hierin.

In een kleine groep van maximaal zes leerlingen wordt uw kind gestimuleerd hard aan de slag te gaan. De keuze voor een klein groepje is bewust gemaakt: op deze manier kan de begeleider iedereen genoeg aandacht bieden.

Focus

Het ontwikkelen van een zelfstandige werkhouding staat voorop. Om deze reden richten we ons naast de extra uitleg over de vakkkennis ook op het plannen en controleren van huiswerk, het overhoren voor de toets plaatsvindt, het bieden van extra uitleg en het bieden van begeleiding bij het maken van werkstukken.

Wanneer?

De studiebegeleidingsmiddagen starten opnieuw in schooljaar 2016-2017. In de loop van de zomer zullen de middagen dat we hiervoor geopend zijn, hier komen te staan. Voor schooljaar 2015-2016 gaat het om de dinsdagmiddagen.