Of bel ons op 06 39 11 65 03
Schrijf je vandaag nog in!

Workshop Leren met Aandacht

Zowel op school als buiten school voelen kinderen vaak veel druk: er is de drang om te presteren op academisch niveau, binnen sport, maar ook sociaal en met vrienden. Het gevolg hiervan is dat kinderen regelmatig angst voelen wanneer zij een toets moeten maken of een spannend moment ervaren. In volwassenen is veelvuldig aangetoond dat mindfulness en yoga leiden tot een lager stressniveau en bijvoorbeeld beter slapen, en in kinderen worden deze resultaten in wetenschappelijk onderzoek ook vaak gevonden.

Speciaal voor onze vaste leerlingen biedt Victoria Studiecentrum vanaf 7 december drie workshops aan gericht op Leren met Aandacht. Deze workshops richten zich op focussen en ontspanning en worden gegeven door Laura van InBloei Coaching.

Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen gemiddeld 15% hogere scores halen wanneer zij volledig ontspannen een toets in gaan (internationaal tijdschrift Time, oktober 2016).

Wat gebeurt er tijdens deze workshops?

Tijdens de workshops leert Laura uw zoon/dochter zich te ontspannen door middel van lichte meditatie-, yoga-, en ademhalingsoefeningen. De aandacht wordt verlegd van het drukke hoofd naar andere delen van het lichaam. De leerlingen leren te letten op het moment, in plaats van op hun spanning. Dit heet ‘attentietraining’. In een groep van maximaal zes leerlingen wordt op deze manier geleerd hoe om te gaan met spanning en drukte in het hoofd. Deze oefeningen kunnen herhaald worden voor een examen, voor het slapen gaan, of tijdens een spannend moment.

Wat kosten deze workshops?

Wij geloven in de positieve uitwerking van deze workshops en daarom bieden wij – als service – gratis de workshops aan. U kunt uw zoon of dochter voor één of meerdere data inschrijven. De data zijn als volgt: 7 december (focus: december drukte), 11 januari (focus: het nieuwe jaar), en 15 februari (focus: groeien en bloeien). Er zijn twee groepen: één voor de basisschool en één voor de middelbare school. De basisschool start de woensdagen om 15:00 uur tot ongeveer 15:30 uur, de middelbare school start om 16:00 uur en eindigt om ongeveer 16:30 uur. De leerlingen hoeven niets mee te nemen en krijgen bij ons in het Studiecentrum een yogamatje om de oefeningen op te doen.

Na twee weken yoga-oefeningen doen op school, zijn Amerikaanse kinderen aantoonbaar beter geconcentreerd, letten ze beter op, en geven ze aan gelukkiger te zijn dan de gemiddelde medeleerling. (Time, oktober 2016).

Voor wie zijn deze workshops?

De workshops zijn geschikt voor ieder kind, maar juist ook voor kinderen die vaak gespannen zijn. Echter benadrukken we graag dat onze Jonge Ambassadeurs (Amber, Anna, Dante, en Sarah) niet alle vier gespannen zeiden te zijn op school, maar wel allemaal veel baat hadden bij de sessie die ze hebben gedaan bij Laura (zie onze video).

Hoe geef ik mijn zoon/dochter op?

Dit doet u via onderstaand formulier.

Inschrijven workshops

Inschrijven voor de workshops Leren met Aandacht.
  • Voor- en achternaam van uw zoon/dochter
  • Schoolklas van uw zoon/dochter: Bijvoorbeeld 4 havo, groep 7, of 1 vmbo-t
    U mag meerdere workshops aanvinken